Enon Ekokeskus

Uusi myymälämme Niskantie 17 osoitteessa.

Enon Ekokeskus

 

Enon 4H-yhdistys on harjoittanut Enon Ekokeskuksessa kierrätysmyyntitoimintaa vuodesta 1998. Ekokeskus tarjoaa monille osa-aikatyötä tai työharjoittelupaikan kierrätyksen parissa. Ekokeskus on 4H-yhdistyksen järjestämää toimintaa. Kierrättämällä tuet paikallista nuorisotyötä. Lahjoitetuista tuotteista ei saa korvausta.

Kierrätystavaroiden vastaanotto ja myymälä on Enon Liikekeskuksessa. Sisäänkäynti on liikekeskuksen takana Enon Erä ja Urheilun vieressä.

Ekokeskuksen tarjonta on monipuolinen:

- vaatteita kaiken ikäisille ja kokoisille, kenkiä, laukkuja, huonekaluja, sisustusesineitä, astioita, taloustavaroita, urheiluvarusteita; mm. suksia, luistimia, tuotteita lemmikeille yms.                       

Tuotteilla on viikon varausaika.

Tervetuloa ostoksille. Ostamalla Ekokeskukselta tuet samalla paikallista nuorisotyötä!

Kierrätystoiminnan ohella jaetaan koululuokille ja asiakkaille  ympäristötietoa ja annetaan kierrätykseen ja lajitteeluun liittyvää koulutusta ja neuvontaa.

 

Kierrätystavaroiden vastaanotto

 

Ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista

Enon Ekokeskus tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden tuoda käyttökelpoiset tuotteet. Voit lahjoittaa kierrätykseen käyttökelpoisia, ehjiä ja puhtaita huonekaluja, mattoja, kodin käyttötavaraa, harrastusvälineitä, lasten tarvikkeita, kirjoja, levyjä, kenkiä, vaatteita ja tekstiilejä sekä askarteluun sopivaa materiaalia.

Otathan huomioon, että lahjoitettavan tavaran on oltava ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista. Tavara, jonka voisit lahjoittaa ystävälle, kelpaa varmasti myös meille.

Mikäli tavara ei kelpaa uudelleenkäyttöön, joudumme maksamaan siitä jätemaksun.  Työntekijöillämme on viime kädessä oikeus päättää, voidaanko tavara vastaanottaa.

Huonekalujen vastaanotossa on tietyt kriteerit.

Lahjoitathan vain ehjiä ja puhtaita huonekaluja.
Tarkistamme aina huonekalujen kunnon ja työntekijöillämme on viime kädessä oikeus päättää, voidaanko tavara vastaanottaa.
Myyntiin kelpaamattomat huonekalut aiheuttavat meille paljon kustannuksia ja nämä varat ovat pois resursseista, joita käytämme toimintamme hyvien tavoitteiden saavuttamiseen – muun muassa ympäristötyöstä ja valmentavasta työllistämisestä.
Jos tuot purettuna huonekalun: varmistathan, että kaikki ruuvit ja muut pienet osat ovat esim. muovipussissa kiinnitettynä huonekaluun. 

Valokuva huonekalusta koottuna helpottaa tuotteen uudelleenkäyttöön ohjaamista.

Toimistokalusteiden ja suurien tavaraerien osalta vastaanotto on sovittava erikseen. Emme ota vastaan isoja toimistopöytiä tai kulmapöytiä.

Tavaralahjoituksilla tuet ympäristötyötä, paikallista yhteisöllisyyttä ja lisäät mahdollisuuksia työntekoon!

Ekokeskus toimii paikallisesti ihmisen ja ympäristön puolesta. Tavaralahjoituksesi tukee valmentavaa työllistämistä, lisää ympäristötietoisuutta ja edistää yhteisöllisyyttä. Kiitos kun lahjoitat – sinun avullasi hyvä kiertää!

 

Seuraavia tavaroita emme vastaanota

 

Ethän tuo Kierrätyskeskukseen turvallisuusvälineitä (turvaistuimia, kypäriä, huom. poikkeuksena jääkiekkokypärät, joita otamme vastaan, putoamissuojaimia, ym.), sillä emme saa turvallisuussyistä laittaa niitä kiertoon. Emme myöskään ota vastaan tuoteväärennöksiä, sillä niiden myynti myös käytettyinä on laitonta. Videokasetit (VHS) eivät kierrä kauttamme, jos et löydä kaseteille muuta kautta uutta omistajaa, ne kuuluvat sekajätteeseen. Myöskään vanhanmallisia suoria laskettelusuksia ja lasketelukenkiä emme ota vastaan olemattoman kysynnän vuoksi.Isot kirjahyllyt ovat valitettavasti huonekaluja, joille meillä ei ole tällä hetkellä tilaa.

 

 

   
  

 

                                                                                                                                             ,

 

   

 

Huomioithan Ekokeskuksen sisäänkäynnin: Torin puoleinen päätyovi. Tervetuloa ostoksille!

 

Tammikuusta alkaen olemme avoinna joka toinen lauantai!

Avoinna

  MA-TO

 

9-16

  PE

 

9-15

  LA

 

 10-14  12.1 alkaen

 

 

Osoite: Niskantie 17,  81200 Eno

Meillä käy maksuvälineenä pankki-ja luottokortit sekä käteinen.

 

 

 

Tarvikkeet koiran tai kissan petiin: Villpaita, vanua, lankaa ja neula
Valmis peti
Tyytyväinen kissa