Enon Ekokeskus


 Avoinna

ma klo. 9:00-16:00

ti klo. 9:00-16:00

ke klo. 9:00-16:00

to klo. 9:00-16:00

pe klo. 9:00-15:00

Osoite: Niskantie 23, 81200 Eno

Ajo-ohje: Ota määränpääksi Enon K-Market. Kierrä K-Market ympäri joko vasemmalta tai oikealta. Kun olet Marketin takana, näet kirkkaanvihreät 4H-mainokset ja "Ekokeskus" -tekstin ikkunassa!

Meillä käy maksuvälineenä pankki- ja luottokortit sekä käteinen.

Voit halutessasi soittaa meille etukäteen ja ilmoittaa tulostasi (puh: 050 4397 893), niin otamme tavaran vastaan ulkona. Haemme isommat tavaraerät toimialueeltamme (entisen Enon kunnan alue) erikseen sovittaessa.Mikä on Ekokeskus?


Enon 4H-yhdistys on harjoittanut kierrätysmyyntitoimintaa Enon Ekokeskus -kierrätysmyymälän muodossa jo vuodesta 1998 lähtien. Ekokeskus tarjoaa monille osa-aikatyötä tai työharjoittelupaikan kierrätyksen ja tuotemyynnin parissa. Ekokeskus on Enon 4H-yhdistys ry:n järjestämää toimintaa, jonka tuotto käytetään lyhentämättömästi paikallisen nuorisotyön hyväksi. Tuotteet otetaan vastaan lahjoituksena. Meille voi lahjoittaa myös suuremmat tavaraerät (mm. kuolinpesät, muuttosiivous), ja tavaroiden noutaminenkin on entisen Enon kunnan alueelta mahdollista. Suuremmista eristä ja niiden kuljetuksista sovitaan tapauskohtaisesti.


Ekokeskuksen tarjonta on monipuolinen:

-Ekokeskukselta löydät vaatteita kaiken ikäisille ja kokoisille, kenkiä, laukkuja, pieniä huonekaluja, sisustusesineitä, astioita, taloustavaroita, urheiluvarusteita; mm. suksia, luistimia, tuotteita lemmikeille yms.                  

Tuotteilla on viikon varausaika.

Tervetuloa ostoksille! Ekokeskuksen valikoima muuttuu useita kertoja viikossa ja parhaat löydöt vaihtavat omistajaa nopeasti. Ostamalla Ekokeskukselta tuet samalla paikallista nuorisotyötä!

Kierrätystoiminnan ohella jaetaan koululuokille ja asiakkaille  ympäristötietoa ja annetaan kierrätykseen ja lajitteeluun liittyvää koulutusta ja neuvontaa. Kysy meiltä rohkeasti kierrätysasioista!


Työllistymismahdollisuudet Ekokeskuksella


Enon Ekokeskus työllistää pääosin tukityöllistettyjä henkilöitä ja työharjoittelijoita. Ekokeskus ja Enon 4H-yhdistys toimivat hyvänä "ponnahduslautana" kohti palkallista työelämää. Alla listaus esimerkeistä, mitä kautta meille voit tulla töihin:

-Kuntouttava työtoiminta

-Työkokeilu

-Työharjoittelu kaupan alan, kirjanpitoalan ja nuorisoalan opintoihin liittyen

-Koululaisten TET-harjoittelu

-Koululaisten taksvärkki

-Palkkatuettu työ (100 % palkkatuki)


Mikäli haluat tulla Ekokeskukselle töihin täydellä palkkatuella, tulee työskentely aloittaa vähintään 3 kk:n kuntouttavan työtoimintajakson tai työkokeilujakson jälkeen. 


Kierrätystavaroiden vastaanotto


Ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista

Enon Ekokeskus tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden tuoda käyttökelpoiset tuotteet lahjoituksena. Voit lahjoittaa kierrätykseen käyttökelpoisia, ehjiä ja puhtaita mattoja, kodin käyttötavaraa, harrastusvälineitä, lasten tarvikkeita, kirjoja, levyjä, kenkiä, vaatteita ja tekstiilejä sekä askarteluun sopivaa materiaalia.

Otathan huomioon, että lahjoitettavan tavaran on oltava ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista. Tavara, jonka voisit lahjoittaa ystävällesi, kelpaa todennäköisesti myös meille. Ethän tuo meille sellaisia tavaroita, mitä on säilytetty jonkinlaisen sisäilmaongelman omaavassa tilassa.

Mikäli tavara ei kelpaa uudelleenkäyttöön, joudumme maksamaan siitä jätemaksun.  Työntekijöillämme on viime kädessä oikeus päättää, voidaanko tavara vastaanottaa.


Kauttamme voit kysyä myös kuljetuspalvelua (hinta katsotaan tapauskohtaisesti), tai voit vuokrata peräkärryn käyttöösi edulliseen 10 € / vrk hintaan. Pidempien vuokrausaikojen hinta sovitaan tapauskohtaisesti. Peräkärryn vuokraan sisältyy lainattavaksi 2kpl kuormaliinoja.


Tavaralahjoituksilla tuet paikallista nuorisotyötä, ympäristötyötä, paikallista yhteisöllisyyttä ja lisäät mahdollisuuksia työntekoon Ekokeskuksella!

Ekokeskus toimii paikallisesti ihmisen ja ympäristön puolesta. Noudatamme toiminnassamme 4H:n arvopohjaa! Tavaralahjoituksesi tukee valmentavaa työllistämistä, lisää ympäristötietoisuutta ja edistää yhteisöllisyyttä. Kiitos kun lahjoitat – sinun avullasi hyvä kiertää!


Seuraavia tavaroita emme vastaanota


-Turvallisuusvälineet (esim. kypärät, turvaistuimet ym.)

-Tuoteväärennökset

-Lastulevyhuonekalut (pienet ja keskikokoiset puiset otetaan)

-Sängyt

-Vanhat, suuret sohvat (katsotaan tapauskohtaisesti)

-Alle 110cm lastenvaatteet

-Lasten rattaat, sitterit, ammeet

-Tieto- ja sanakirjat, kirjavaliot, oppaat

-Suuret urheiluvälineet (esim. kuntopyörät, stepperit ym.)


HUOM! Ekokeskukselle VOIT tuoda pieniä tai pienehköjä, puusta valmistettuja huonekaluja, tuoleja (myös nojatuolit) ja tapauskohtaisesti otamme vastaan myös pöytäryhmiä. Ei koske lastulevyhuonekaluja. Mikäli sinulla on kuitenkin muun tavaran lisäksi huonekaluja, mistä haluaisit päästä eroon, voit viedä ne Ekokeskuksen lähelle Enon Taitamoon / Kiertämöön (p. 050 4139 008), joka sijaitsee osoitteessa Kauppatie 23, 81200 Eno


Ekokeskukselta löydät kirjasarjat, lastenkirjat, keittokirjat, sekä laajan valikoiman muita kirjoja!
Ekokeskukselta löydät monipuolisen valikoiman myös astioita ja koriste-esineitä.
Ekokeskukselta löydät sesonkiin sopivat vaatteet ja asusteet kaiken kokoisille ja ikäisille ihmisille. Meiltä myös merkkivaatteet!
Sopivia vaatteita löytyy niin juhlaan, arkeen kuin työhönkin. Tule tutustumaan viikoittain muuttuvaan valikoimaamme tekemään edullisia löytöjä!
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.