Luonnonantimilla rahoiksi -hanke 2022-2024


VIELÄ EHDIT ILMOITTAUTUMAAN MUKAAN!


Luonnonantimilla rahoiksi -hankkeen tavoitteena on opastaa lapsille ja nuorille, mistä, milloin ja miten erilaisia luonnonantimia (kalat, marjat, sienet) kannattaa etsiä. Hanke kestää kevättalvesta 2022 loppusyksyyn 2024 saakka. Nuoret pääsevät opettelemaan luonnonantimien keräämisessä hyödyllisiä tekniikoita, käsittelytaitoja ja sitä, kuinka luonnonantimilla tienataan. Hanke on suunnattu pääosin lapsille ja nuorille, jotka ovat jääneet ilman kesätöitä, tai jotka haluavat kokeilla omaehtoista työskentelytapaa. Hankkeen myötä lapset ja nuoret pääsevät tienaamaan luonnonantimilla. Luonnonantimien etsimisestä ja keräämisestä voi tulla monille myös mielekäs harrastus. Hankkeen pääasiallinen rahoitus tulee Joensuun seudun Leader-yhdistys ry:ltä.

Hankkeeseen liittyvät koulutuksen aloitetaan toukokuussa 2022. Virallinen ilmoittautuminen koulutuksiin avataan vähintään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Koulutukset ovat maksuttomia, ja niihin voi ilmoittautua jo ennakkoon sähköpostitse osoitteeseen (rico.mutanen@4h.fi) kertomalla nimesi, osoitteesi ja kiinnostavat koulutusten aihepiirit (löytyvät alta listattuna). 


Koulutuskokonaisuuksia on neljä:

-Kaupallinen kalastus vapavälinein (+ravustus)

-Kaupallinen marjastus

-Kaupallinen sienestys

-Muut kaupalliset luonnonantimet


Hankeinfo


Hei sinä entisen Enon kunnan alueella asuva lapsi tai nuori! Jäitkö ilman kesätöitä tai haluaisitko lisätienestiä? Haluatko kokeilla omaehtoista työllistymistä ja tienaamista omalla aikataulullasi? Mikäli vastauksesi on kyllä, meillä olisi sinulle ratkaisu.

Enon 4H on saanut myönteisen rahoituspäätöksen ”Luonnonantimilla rahoiksi” -hankkeelle. Hankkeen tarkoituksena on opastaa nuorille ”kädestä pitäen”, kuinka luonnonantimilla pääsee tienaamaan. Hankkeen pariin kuuluvat mm. kaupallinen kalastus (ahven, kuha, hauki ja ravut), kaupallinen marjastus (mustikka, vadelma, puolukka, lakka, karpalo), kaupallinen sienestys (herkkutatti, kantarelli, suppilovahvero ja mustatorvisieni), sekä muiden kaupallisten luonnonantimien kerääminen (pakurikääpä, suopursu ja kihokki).

Hankkeen myötä lapsille ja nuorille opetetaan, mistä kyseisiä luonnonantimia kannattaisi etsiä ja mihin vuodenaikaan. Hankkeeseen sisältyy koulutuksia, jotka käymällä saat kattavan tietopaketin luonnonantimien etsimistä ja keräämistä varten. Koulutusten jälkeen lähdetään maastoon etsimään kyseisiä luonnonantimia opastetusti. Hankkeeseen voi osallistua myös perheenjäsenten kanssa tai koko perheen voimin.

Ilmoitathan nimesi, ikäsi, asuinpaikkakuntasi ja sen, mikä hankkeen osa-alueista sinua kiinnostaa sähköpostitse Enon 4H:lle osoitteeseen rico.mutanen@4h.fi. Voit ilmoittaa tiedot myös puhelimitse WhatsApin kautta numeroon 050 0168 801 / Rico. Tervetuloa oppimaan yhdessä, mistä luonnonantimet löytää ja kuinka niillä tienataan!

Herkkutattisatoa kesällä 2021 Liperissä.
Herkkutattisatoa kesällä 2021 Liperissä.


Hankkeen pääasialliset rahoittajat: