Talviliikuntapäivä Välivedellä Enossa 07.03.2023Enon 4H järjestää yhteistyössä Ilomantsin 4H:n kanssa pilkkitapahtuman ja rantakalaillan hiihtolomaviikolla tiistaina 7.3.2023 klo. 10:00-14:00. Kokoontumispaikkana toimii Säynelahden (Naurisojan) uimapaikka Enon Välivedellä (Säynelahdentie 105, 81200 Eno). 


Tapahtuma on kaikille osallistujille maksuton! HUOM! Mikäli haluat kokeilla pilkkimistä, muistathan ilmoittautua tapahtumaan 5.3.2023 mennessä täältä: https://eno.4h.fi/kurssit-ja-kerhot/kerhot/kerhoihin-ilmoittautuminen/ . Näin pystymme varaamaan riittävän määrän välineitä kaikille osallistujille.


Tapahtumassa on ohjattua ohjelmaa, kuten pilkkimistä ja pilkkivälineisiin tutustumista, iskukoukkujen kokeminen ja viritys, rantakalaa soppatykistä,  jäägolfia (kelivarauksella), sekä mahdollisuus kokeilla lumikenkiä ja liukulumikenkiä. Tapahtumapaikalta lähtee hiihtoladut, joten myös muunlainen talviliikunta onnistuu kätevästi pilkkitapahtuman yhteydessä.  


Mukaan et siis tarvitse välttämättä muuta, kuin lämpimät, säänmukaiset vaatteet ja pientä retkievästä. Teemme rantaan nuotion, mitä voi hyödyntää eväiden teossa. 

Kaikuluotain helpottaa välivedessä viihtyvien suurempien ahvenien etsinnässä. Kuvan kaikuluotainnäkymässä ylempi, sinertävä viiva kuvastaa pilkkiä ja sen liikkeitä, alempi keltaoranssi viiva viittaa pilkin alla olevaan suureen kalaan. Pilkki ei kalalle maistunut ja kala jäi arvoitukseksi. Kuva maaliskuulta 2022.
Suuret ahvenet löytyivät kaikuluotaimen avulla pakkaspäivänä helmikuussa 2022.